sunnuntai 20. toukokuuta 2012

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

Pitkästä aikaa innostuin tekemään voileipäkakkua. Makuna tuttu ja turvallinen kinkku. Olen aina tehnyt voileipäkakut pyöreinä. Kulmikkaita kakkukupuja on niin vaikea löytää. Ja näitä pyöreitä on todella helppo tehdä.

Laitan kakkuvuoan pohjalle ensin kelmua ja sen päälle alan asetella paahtoleipäsiivuja. Homma muistuttaa  pitkälti palapelintekemistä...


Paahtoleipäsiivuista kannattaa ehdottomasti leikata reunat pois. Kostutukseen käytän maitoa, sillai sopivasti :)


Kinkkukakussa helppo täyte on valmis italiansalaatti, sitä käytin tälläkin kertaa.



Toiseen väliin laitoin kinkkusuikale/ruohosipulituorejuusto -sekoitusta. 
Kakku kannattaa täyttää edellisenä iltana ja antaa sen makustua yön yli jääkaapissa. Unohdin ottaa kuvan kakusta kumottuna ennen koristelua. En tykkää sulatejuustosta kakun päällä joten käytän maustamatonta tuorejuustoa. 


Tässä valmis kakku. Koristelu tällä kertaa hyvin yksinkertainen.....

Tein erikseen pienemmän voikkarin gluteenittomana, samoilla täytteillä.

Tässä vielä kuva gluteenittomasta versiosta....





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti