sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Gluteeniton sitruunatorttu




Pääsiäisen kunniaksi koekeittiössä valmistettiin sitruunatorttua. Pohja oli hyvin yksinkertainen, siihen ei tullut sokeria lainkaan. Väliin tuli sitruunakiisseliä ja päälle marenkikuorrutus.

Pohja:

100g voita
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 keltuainen
2 rkl vettä

Sekoita pehmeä voi ja jauhot. Lisää keltuainen ja vesi samaan aikaisesti ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi. Painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Täyte:

1 iso sitruuna
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl glutenittomia jauhoja tai maissijauhoja
2 keltuaista

Sekoita kattilassa sitruunasta puristettu mehu, vesi, sokeri, jauhot ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.

Marenki:

3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää siihen sokeri vähitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Levitä kiisseli pohjan päälle ja nostele valkuaisvaahto päällimäiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa 10-15 min, kunnes marenki on saanut kauniin värin.


Pohja kannattaa levittää vuokaan jauhotetuin sormin



Meillä ei ollut maissijauhoja joten käytin kiisselliin tavallisia gluteenittomia jauhoja. Hyvin toimi nekin :)






Torttu lähdössä uudestaan uuniin samaan väriä pintaan....

 Makutesti on vielä tekemättä, odotellaan tortun jäähtymistä.......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti