sunnuntai 20. toukokuuta 2012

8-vuotis synttärikakku

Olen jo pitkään ihaillut netistä ihania kakkuluomuksia joita alan harrastajat osaavat tehdä, toinen toistaan ihanampia. Kakkukoristelukurssilta sain kipinän kokeilla itsekin tavallisen kermakakun sijaan sokerimassalla koristelua.

Tein perinteisen gluteenittoman kakkupohjan

Ohje:

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään kuivat aineet varovasti sekoittaen. Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Samalla ohjeella voi tehdä myös kääretorttupohjan.

Täytteet ovat ihan perinteisiä: banaania, vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytin kakun edellisenä iltana ja se sai makustua jääkaapissa yön yli. Olin lukenut kakkubloggaajien sivuilta että sokerimassakuorrutteen alle pitää laittaa voikreemiä eristeeksi. Googlettamalla löytyi vaikka kuinka monta ohjetta. Päädyin Kaurislapsen -blogista löytämääni maidottomaan voikreemiin. Lopputulos oli mielenkiintoinen. Itsellä kun ei ole mitään käsitystä miltä sen kreemi pitäisi näyttää....
Jokatapauksessa eristin kakkuni tällä seoksella.


Tältä kakku näytti voikreemillä vuorattuna....


Löysin Primasta vaahtokarkinmakuista kakkukuoruketta. Sitä oli helppo kaulia. Taikina riitti nippanappa tähän kakkuun, ensi kerralla ostan sitä kaksi pakettia. Suht koht nätisti sain sen asettumaan kakun päälle. 


Reunaan tuli yhteen kohta pieni reikä jonka päätin piilottaa ylijäämätaikinasta tekemilläni kukkasilla. Ei kovin hyvällä menestyksellä mutta saa luvan kelvata :)


Tein pieniä kukkia lisää ja koristelin ne vaaleansinisellä koristegeelillä. Veikkaan että kakku on hirvittävän makeaa mutta toivottavasti silti hyvää. Ulkonäköön olen ihan tyytyväinen, näin ensikertalaisena.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti