Gluteeniton sitruunatorttu
Pohja:
100g voita
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 keltuainen
2 rkl vettä
Sekoita pehmeä voi ja jauhot. Lisää keltuainen ja vesi samaan aikaisesti ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi. Painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Täyte:
1 iso sitruuna
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl glutenittomia jauhoja tai maissijauhoja
2 keltuaista
Sekoita kattilassa sitruunasta puristettu mehu, vesi, sokeri, jauhot ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää siihen sokeri vähitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Levitä kiisseli pohjan päälle ja nostele valkuaisvaahto päällimäiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa 10-15 min, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Pohja kannattaa levittää vuokaan jauhotetuin sormin
Meillä ei ollut maissijauhoja joten käytin kiisselliin tavallisia gluteenittomia jauhoja. Hyvin toimi nekin :)
Torttu lähdössä uudestaan uuniin samaan väriä pintaan....
Makutesti on vielä tekemättä, odotellaan tortun jäähtymistä.......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti