maanantai 27. helmikuuta 2012

Tämä bloggailu on koukuttavaa :)

Leivoin äsken meidän ruoka-ainerajoitteisille ( keliaakikoille) leipää ja sain kuningasidean perustaa leivonta-aiheisen blogin.

Perheessämme on siis kaksi keliaakikkoa, isä ja esikoistytär. Tytär sai diagnoosin seitsemän vuotta sitten ollessaan 8-vuotias. Isän teini-iässä alkaneet vatsavaivat saivat selityksen kun häneltäkin löytyi keliakia. Häntä alettiin tutkia siis vasta tyttären diagnoosin jälkeen.

Viisihenkisen perheen ruokahuolto on aina vaatinut mielikuvitusta ja joskus myös penninvenytytstä. Keliakia diagnoosi ei tuonut helpotusta kumpaankaan ongelmaan!! Päinvastoin!

Seitsemässä vuodessa minusta on tullut varsin taitava gluteeniton leipuri :D

Lukija saattaa mielessään miettiä mistä ihmeestä tuo blogin nimi oikein tulee...
Sen tarina juontaa juurensa kauas sukuhistoriaani ja ensimmäiseen työpaikkaani.
Äitini nimittäin teki elämäntyönsä jauhokauppiaana kauppahallissa. Tässä hän seurasi vanhempiensa ja isovanhempiensa jalanjälkiä. Yksi suosituimmista myyntiartikkeleista olivat perinteiset isot, höyrytetyt kaurahiutaleet eli kaurangryynit kuten turkulaiset niitä tuttavallisesti kutsuvat. Omien laskujeni mukaan vietin yhdeksän kesää kesätöissä äitini apulaisena. Aloitin 14 -vuotiaana ja lopetin 23 -vuotiaana kun äiti siirtyi eläkkeelle.

Lisäksi kaura on kotimaisista viljoista se ainoa jota meidän ruoka-ainerajoitteiset saavat käyttää. Blogini nimellä on siis hyvinkin järkeenkäypä selitys :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti